Cesta za krajším bývaním

Životný štýl sa mení. Rokmi čoraz intenzívnejšie. S príchodom moderných technológií trávia ľudia stále viac času v interiéri, predovšetkým v domácnostiach resp. v práci. V našej spoločnosti súčasne vzrastá aj záujem o komplexné riešenie interiéru odborníkom. V čom ale spočíva výhoda voľby architekta resp. dizajnéra?

Dnešná doba vymožeností s nekonečným výberom materiálov, farieb, vzorov či dizajnu v ľuďoch často vyvolá nerozhodnosť, a preto privítajú niekoho, kto im povie akou cestou ísť tak, aby bol výsledok čo najlepší. Mnohí sa samozrejme rozhodujú najmä ekonomicky a pomoc architekta považujú za nadbytočnú položku. Nanešťastie sústavné dozariaďovanie interiéru bez jednotnej myšlienky prináša nekončiace starosti a stále to vlastne nie je to „pravé“. Profesionálny návrh Vám ušetrí čas, nervy a často aj financie, pretože faktom je, že nie každý má cítenie zladiť svoj domov do posledného detailu. Architekt hľadí prirodzene na praktickú stránku, no najmä musí vycítiť vkus zákazníka. Je to neraz psychoanalytická záležitosť s čítaním medzi riadkami. Odhadnúť konkrétny štýl z často nejasných opisov musí architekt alebo interiérový dizajnér tak, aby bol klient spokojný. Predsa len, sú to samotní klienti, ktorí budú v danom prostredí tráviť najviac času. Výhodou dizajnéra je fakt, že ak sa niečomu venujete s radosťou, skúsenosťami a aj s istými vedomosťami, na výsledku práce to spoznáte. 

S interiérovými štýlmi je to ako s farbami. Pre niekoho existujú iba tri, pre iných desiatky, stovky, tisíce. Interiér nášho bývania, či už chceme alebo nie, sa často nesie v určitom štýle. Je to obdobné ako móda, vkus a iné osobné preferencie. Viktoriánsky, industriálny, moderný, minimalistický, rustikálny, konzervatívny a iné. V najbližšom čase vám priblížime najžiadanejšie štýly interiérov a spomenieme si aj časté chyby pri zariaďovaní.